25 Haziran 2008

Rüzgara Fısıldanan Sözler

**

"Aslında bu projemin ana temasının AIDS olduğunu söylemem çok doğru olmaz. Çünkü HIV’in pençesinde yaşam savaşı veren ve kısa da olsa hayatlarına tanıklık etme fırsatı bulduğum bu insanların hikâyeleri, bir hastalığın çirkin yüzünü anlatmaktan çok, kitlesel sorunların, sosyal imkânsızlıklarla birleşerek insan hayatını nasıl etkilediğini gösteriyor..."

*
Ne anladık bu laftan.>Hiçbir şey.
İşte bizim temel sorunumuz bu.Yeterince eğitilmeyen kitleler yorumlayamıyor olup bitenleri.
.
"Dışarıya ödediğimiz faizlerle ne çok hastane yapılırdı,benzini elektriği bu kadar pahalı kullanmaz daha mutlu insanlar olurduk"diyor.Sadece bizi yönetmeye soyunan kadroların 50 yıldır yaptıkları hatalar yüzünden bu hale düştük ve sen bunun farkında değilsin" diyor.
Neyseee!...
.
AİDS denen bela bizim gibi “Yerim ben o virüsü” kabilinden konuya yaklaşan ,töre diye kadına tecavüz edip yine kadını öldüren ,cinsel açlığın had safhada yaşandığı ,istatistiklerin olmadığı toplumlarda ciddi tahribat yapar ve hizla yayılır,anlamazsın.Taa ki Kızılaydan virüslü kanı alıncaya kadar.
“Rüzgara fısıldanan sözler” olmasın isterim. Ciddiye alınan sözler olsun en azından tesadüfen kazanılan maçlar kadar konuşulan konular olsun.
Mutlaka okuyun!...
.

Hiç yorum yok: